Kilpailu

Pienoishuone: Elämän jälkiä

Osallistuin kesällä Nukkekotiyhdistyksen pienoishuonekilpailuun. Aiheena oli Elämän jälkiä. Kilpailun voittajan ratkaisi yleisöäänestys nukkekotiyhdistyksen blogissa. Kilpailun voitti Petra Väinölä. Kilpailuun osallistuneet työt löydät täältä. Kilpailun töitä oli esillä Suuressa Snadissa, mutta minulla ei ollut mahdollisuutta sinne omaa työtäni toimittaa.

Kilpailutyöni ”Elämän jälkiä” on toteutettu itselleni mieluisimmalla mittakaavalla, 1:48. Pohtiessani kilpailun teemaa, tuli mieleeni lapsiperheen koti, jossa elämän jälkiä todella riittää, eikä ideoita ja inspiraatiota tarvinnut etsiä omaa olohuonetta kauempaa. Eläminen ja oleminen perheen kesken keskittyy meillä tosi paljon olohuoneeseen, joten valitsin kodin huoneista juuri sen toteutettavaksi. Arjen huiskeen keskellä tavarat jäävät helposti levälleen ja hommat puoli tiehen. Sekasotkua on mukava puolustella sillä, että tässä kodissa keskitytään elämiseen, ei jatkuvaan siivoamiseen 😄. ”Kaikki hyvin, kaikki kesken”, kuten joku on sanonut.

Kilpailutyön huone on lapsiperheen olohuone, jonka asukkaat ovat juuri menneet pois tilasta. Perheen lapset ovat poikia ja jo koululaisia tai melkein, ei enää ihan pieniä kuitenkaan. Perheen isä on pelannut jääkiekkopeliä poikien kanssa keväällä MM-kisojen aikaan. Kesän mittaan peli-into on laimennut, mutta peli lojuu edelleen lattialla. Äiti tykkää sisustamisesta, mutta se on jäänyt vähemmälle viime aikoina. Puhdas pyykkikin on jäänyt koppaan odottamaan kaappeihin laittoa. Huoneessa asuu onnellinen perhe, joka ei pienestä sekasotkusta säikähdä.
Huone kaikkine irtaimistoineen on minun tekemää, vain pienet piirustukset ovat poikieni Veikon ja Valton piirtämät.

Tässä kuvia eri vaiheista ja esineistä sekä vielä valmiista huoneesta.

In the summer, I participated in a room box competition of Finlands Dollhouse association. This years theme was ”Signs of Life”. The winner was selected by public vote. The winner is Petra Väinölä. You can see all works here.

I made my room box in quarter scale. My room box is living room of family with kids. The inspiration was our own living room, its mess and ”signs of life”. 😅

Yksi vastaus artikkeliiin “Pienoishuone: Elämän jälkiä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.